Pariz u nasilju: Masovni izliv besa i destrukcije, policija korisitila suzavac (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Rafael Yaghobzadeh
67

Više hiljada ljudi protestovalo je sinoć na ulicama Pariza protiv mera francuskih vlasti donetih zbog pandemije korona virusa.

Demonstranti su se zatim okupili ispred zgrade francuskog tužilaštva kako bi izrazili solidarnost sa učesnicima protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda širom američkih gradova.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

U početku, demonstranti su klečali s podignutim pesnicama, dok su vatrogasci pokušavali da ugase vatre koje su gorele na ulicama francuske prestonice, ali su protesti ubrzo prerasli u masovni izliv besa i destrukcije.

Asošijejted pres navodi da okolnosti pod kojima je ubijen Traore još uvek nisu poznate zbog oprečnih obdukcionih nalaza lekara.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

Američka agencija dodaje i da Traoreova porodica tvrdi da je on preminuo od posledica davljenja zbog metoda koje je primenjivala francuska policija, kao i da su njegove poslednje reči bile “Ne mogu da dišem”, što je upravo ono što je poslednje izgovorio i Džordž Flojd tokom hapšenja u Mineapolisu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More