Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da uđu u Italiju

(Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP)
195

Državljani Srbije mogu da uđu u Italiju ukoliko postoje neodložni razlozi poslovne, zdravstvene prirode ili drugi hitni slučajevi, saznaje RTS u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Za državljane Republike Srbije, saznaje RTS u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, i dalje su na snazi mere koje se odnose i na druge državljane zemalja koje nisu članice EU. Naši državljani mogu da uđu u Italiju ukoliko postoje neodložni razlozi poslovne, zdravstvene prirode ili drugi hitni slučajevi.

Pre ulaska popunjava se formular u kojem se navode razlozi putovanja, adresa smeštaja u Italiji za kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana, vozilo za transport do naznačene adrese, broj telefona za kontakt radi zdravstvenog nadzora.

Takođe, lice po dolasku u Italiju, potrebno je da se prijavi nadležnoj zdravstvenoj službi. Ukoliko strani državljanin nije u mogućnosti da prijavi adresu kućne izolacije, period karantina se provodi na mestu koje odredi Služba civilne zaštite o trošku stranog državljanina.

Od 03. juna, državljani EU, Velike Britanije, Monaka, San Marina i Vatikana mogu ući u Republiku Italiju bez ograničenja. Za ostale zemlje, restriktivni režim ostaje na snazi do 15. juna 2020. godine, uz mogućnost produženja.

Austrija danas ukida granične kontrole ka svojim susedima, sem ka Italiji

 

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More