Beč: Građani se žale da im iz sandučića kradu bonove za restorane i kafiće, evo šta da radite ako se to dogodi

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
1,048

Bonovi vlade Beča, kojim vlasti žele da podstaknu ugostiteljstvo, a koji su ove nedelje počeli da pristižu na kućne adrese, očigledno su veoma traženi, jer se pojavljuju prve prijave građana da su im razvaljeni poštanski sandučići i ukradena pošta.

Grad Beč je krajem prošle nedelje predao pošti bonove za 950.000 domaćinstava, koji ovih dana pristižu. Bonovi, za domaćinstva sa jednim odraslim članom u vrednosti od 25 evra ili sa više odraslih članova 50 evra, važe za oko 2.000 restorana, kafića i kafana. Za vrednost navedene svote na bonu može se naručiti hrana ili bezalkoholno piće, ali ne i unovčiti.

Pošto bonovi imaju pravu vrednost, oni su se već pojavili i na sajtovima za prodaju raznih stvari, kao što su ibej, ili “domaći” “vilhaben”. Takođe i prvi bonovi su već potrošeni u restoranima.

Na krađu bonova, u međuvremenu, reagovale su vlasti grada Beča, i najavljeno je da se krađa može prijaviti preko sajta www.wienergastrogutsćein.at, te se onda izdati bon, koji je zaveden pod određenim brojem proglašava nevažećim i izdaje novi.

Inače gradonačelnik Beča Mihael Ludvig želeo je ovim bonovim da se zahvali Bečlijama na saradnji u poštovanju mera protiv korona virusa i ujedno podstakne ugostiteljstvo koje je moralo da dva meseca zatvori svoja vrata.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More