“Novak je imao najbolje namere, žao mi je da se taj plemeniti čovek našao u takvoj situaciji

Youtube printscreen N1
3,138

„Ne daj se Ines“, „Mostarske kiše“, „Prever“… Mnogo toga izrecitovao je i ispevao onih meseci kad nam je bio najteže Rade Šerbedžija i to preko društvenih mreža. Gledali su ga milioni u karantinu, neki su se smejali, neki se sećali starih dana, a poneko je i plakao. Našli smo ga u Fažani, piše RTS.RS.

Kako je otkrio, bila je to ideja njegove supruge. Kada su se vratili u Rijeku iz Beograda gde je Lenka pripremala predstavu Ružni, prljavi, zli, kojoj je premijera u BDP-u otkazana zbog izbijanja pandemije, njih dvoje su se samoizolovali.

„Lenka je tada došla ideju da u tom vremenu, kada je ljudima bilo teško, pošaljem ljudima preko Fejsbuka neke pesme. Reakcije su bile veoma dobre. Ljudi su slali očekivanja, želje i narudžbine“, rekao je Šerbedžija za Beogradsku hroniku.

Zbog svega toga, u početku je svaki dan tako nešto radio, a posle je malo proredio na svaki treći.

„Na kraju tog najtežeg dela sa koronavirusom, snimio sam sa Lenkom i uz pomoć ćerke Milice, koja je bila snimatelj i montažer, 41 snimak. Počeo sam da uživam, a i shvatio da moja ćerka, osim za pevanje i komponovanje, ima talenat i za snimanje“, navodi poznati glumac i recitator.

Bilo mu je, kako kaže, pravo uživanje da radi sa njih dve i za publiku sa kojom su ostvarili jednu posebnu vezu.

Nema predaje
Govoreći o pandemiji, Šerbedžija ističe da ne smemo da se predamo.

„Treba da budemo ozbiljni, slušamo upozorenja i uputstva zdravstvenih radnika, ali se ne smemo predati bez borbe, ne smemo se potpuno zatvoriti, jer to dovodi ponekad i do gorih posledica“, smatra Šerbedžija.

Kada se situacija malo smirila, Šerbedžija je sa suprugom i svastikom Lidijom Udovički organizovao manifestaciju tokom koje su mnogi muzičari dolazili i svirali ispred restorana.

Pošto je to naišlo na divne reakcije, odlučio je da napravi svoj mali koncert, na koji nije očekivao da će doći izuzetno veliki broj ljudi.

„Onda sam se zabrinuo. Ispašću kao moj prijatelj Novak Đoković. Uprkos njegovim najboljim namerama, optužuju ga da je ovakav i onakav, da je uradio nelogične stvari, a zapravo je imao najbolju nameru. Žao mi je da se taj plemeniti čovek našao u takvoj situaciji“, istakao je Šerbedžija.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More