Turisti sve više umesto u Crnu Goru izabrali ovu destinaciju, a nije Grčka

foto Youtube Printscreen
8,497

Gosti koji su planirali da letuju u Crnoj Gori preusmerili se na konkurentske destinacije, piše podgorička Pobjeda i navodi da zbog oštrih mera za ulazak u Crnu Goru zbog epidemije koronavirusa turisti biraju Albaniju.

Turisti iz Belorusije i Ukrajine zainteresovani su da dođu, ali im se zbog PCR testa to ne isplati, navodi list i dodaje da turistička privreda predlaže ukidanje PCR testa i uvođenje “jače” kontrole.

Prema saznanjima Asocijacije hotela i apartmana opštine Ulcinj, povoljnije mere ulaska koje je uvela Albanija dovele su do toga da su njihovi turistički kapaciteti popunjeni i do 90 odsto u odnosu na prošlu godinu.

S obzirom na takvu situaciju na turističkom tržištu sa jedne strane, i veliki uticaj koji turizam ima na ekonomiju Crne Gore sa druge, turistička privreda očekuje da nadležne institucije u CG nađu održiva rešenja koja će omogućiti obavljanje privrednih aktivnosti kako bi se iskoristio ostatak turističke

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More