Problemi za Makrona, premijer Filip pobedio u Avru, An Idalgo na putu za gradonačelnicu Pariza

Foto: Tanjug/ Piroschka van de Wouw/Pool Photo via AP
65

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona pretrpela je poraz u drugom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju, dok je Zelena stranka slavila pobedu u nekoliko velikih gradova.

Makron se nadao da će njegova stranka dobiti podršku u gradovima širom Francuske, a pred predsedničke izbore 2022. godine, prenosi Rojters.

Međutim, Zelena stranka, koja se u pojedinim gradovima udružila sa levičarskim partijama, odnela je pobedu, što bi Makrona moglo da primora da izvrši rekonstrukciju vlade.An Idalgo iz Socijalističke partije ima velike izglede da dobije novi mandat na mestu gradonačelnice Pariza posle juče održanih lokalnih izbora u Francuskoj, navodi se u izlaznim anketama televizije TF1 posle 50 odsto prebrojanih glasova.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Christophe Ena

Rojters javlja da, iako su socijalisti osvojili ubedljivu pobedu u prestonici, to ne znači da će Idalgo automatski biti ponovo izabrana za gradonačelnika, ali dodaje da su male šanse da se to neće dogoditi.

Rojters ocenjuje i da bi pobeda Idalgo predstavljala udarac za francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je pre godinu dana gajio velike nade da će osvojiti izbore u Parizu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More