Srpski virusolog: “Neki su sa simptomima, neki bez i to je stvarno posebno u vezi s virusom”

Printscreen RTS.RS
142

Toplom letnjem vremenu obradovali smo se iz dva razloga.

Prvo, najzad više nema kiše i možemo da uživamo u sunčevim zracima, a drugo, jer korona virus, bar kako smo ranije slušali, slabi na visokim temperaturama.

Međutim, temeperature su skočile, ali se i korona se razbuktala i sada se građani Srbije s pravom pitaju da li je teorija da toplo vreme može da zaustavi širenje i infektivnost virusa kovid-19 uopšte tačna, posebno kad se uzmu u obzir brojke o porastu broja obolelih u našoj zemlji poslednjih dana, piše Blic.rs.

Dr Nada Kuljić Kapulica ističe da pošto se sad epidemija opet razbuktava, na epidemiolozima je da otkriju gde su bili ljudi koji su bili zaraženi, a za koje se nije znalo, već su širili virus.

– Problem je u tome i što smo u prvom naletu kontakte zaraženih mogli da pohvatamo, a sada ne jer ih ima puno. Pritom, neki su sa simptomima, neki bez njih i to je stvarno neka posebna priča u vezi s ovim virusom. On se toliko brzo prenosi da čak ni ja sa svim svojim znanjem i iskustvom ne mogu to da objasnim. U svakom slučaju, vreme nam ide u prilog i to je dobra stvar – ističe dr Kuljić Kapulica.

Izvor Blic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More