Francuska otvorila granice za državljane Srbije! Turistički na tri meseca bez mera i ograničenja

447

Francuska je danas, za razliku od Nemačke i Austrije, otvorila svoje granice za građane Srbije u Ambasadi Francuske.

Naime, kako je za “Blic” potvrđeno u Ambasadi Francuske u Beogradu, putnici koji dolaze sa teritorije Republike Srbije mogu da uđu u Francusku bez restikcija.

Francuska je time postupila u skladu sa preporukom reporukama Saveta EU o otvaranju granica, ali ta zemlja zadržava pravo da svoju odluku o otvaranju granica promeni u skladu sa epidmionološkom situacijom.

Francuska će, kao i ostale zemlje EU pratiti epidemiološku situaciju u svakoj zemlji i u skladu sa tim, ukoliko bude potrebno, korigovati odluke.

Međutim, treba imati u vidu da naši državljani koji dolaze sa terotirije zemalja za koje su francuske granice i dalje zatvorene, poput Amerike, ipak, neće moći da putuju po ovim relaksiranim pravilima. Ukoliko u Franucsku želite da uđete sa terotorije neke od zemalja koje se ne nalaze na listi zemalja koji u tu zemlju mogu ući bez restrikcija, mogli biste imati poteškoća.

Inače, na listi zemalja iz kojih se može ući u Francusku bez restrikcija su i Alzir, Australija, Crna Gora, Gruzija, Južna Koreja, Kanada, Kina (pod uslovom reciprociteta), Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Tajland, Tunis i Urugvaj.

– Treba imati u vidu da, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, ova lista može da bude modifikovana – navode u ambasadi.

Lista odnosi na zemlje geografski, a ne na državljane iz tih zemalja.

Međutim, pojedine zemlje već su odlučile da ne postupe po toj preporuci, a te odluke pale su praktično u “minut do 12”. Prvo je sinoć stigla informacija da Nemačka, ipak, neće otvarati svoje granice za naše državljane i da mere koje su do sada važile za Srbiju i dalje ostaju na slazi. Nemačkoj se ubrzo pridružila Austrija, zatim i Slovenije, a danas je iskrsao problem i sa ulaskom u Grčku iz Makedonije na prelazu Evzoni.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More