CRNI DAN ZA SRBIJU! U Srbiji 309 novih slučajeva korone, preminulo 11 osoba!

Printscreen RTS.RS
571

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđeno još 309 slučaja korona virusa od 8.102 testiranih uzoraka.

U poslednja 24 sata umrrlo je 11 osoba od koronavirusa, a na respiratorima sje trenutno 85 pacijenta.

Prema podacima koji su objavljeni na sajtu kovid 19 ukupno je do sada testirano 426.981 ljudi, a virusom korona od pocetka epidemije inficirano je 15.504 osoba, a trenutno je aktivnih slučajeva 2.142.

Od kovid 19 u Srbiji je do sada umrlo 298 osoba.

Za 24 sata preminule tri osobe u KC Niš i jedna u Vranju

Od juče u 12.00 sati do današnjeg preseka u isto vreme, odnosno za 24 sata, od posledica virusa korona, preminule su tri osobe u Kliničkom centru Niš i jedna osoba u Vranju, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u Nišu.

U KC Niš trenutno je na lečenju 154 pacijenta sa simptomima virusa korona koji je potvrđen kod 75 pacijenata.

Pet pacijenata je u izuzetno teškom opštem stanju i nalaze se na respiratoru.

Takođe, kako je rečeno, hospitalizovano je i desetoro dece, od kojih je jedno pozitivno na kovid-19 i svi su u dobrom stanju.

Tokom jučerašnjeg dana, sa simptomima je primljeno 28 pacijenata, od kojih je za 11 potvrđeno da su pozitivni.

Pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš Goran Stanojević naveo je da je među zaposlenima u KC trenutno kovid pozitivno 12 lekara i osam medicinskih sestara i tehničara i da je do sada izlečeno 49 lekara, 59 medicinskih sestara i tehničara i dvoje pomoćnih radnika.

U dve kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 95 pacijenata, od čega je 54 sa potvrđenim prisustvom kovida-19, a među hospitalizovanim nema dece zaraženim virusom, naveo je Stanojević.

Kako je naveo, u kovid bolnici u Leskovcu ukupno je hospitalizovano 69 pacijenata, od kojih 40 ima koronu, dok je u kovid bolnici u Surdulici trenutno hospitalizovano 35 pacijenata, od toga 28 sa virusom.

Stanojević je naglasio da Klinički centar Niš za sada ima dovoljno ljudstva i lekara i medicinskih sestara i podsetio da je primljen 121 lekar i 89 sestara, te da ukoliko bude bilo potrebe, KC ima mogućnosti da angažuje dodatne lekare i drugo medicinsko osoblje.

Podvukao je da je klinička slika obolele dece u blažoj formi i da su oni stabilno, van životne opasnosti.

Stanojević je rekao i da se osoblje koje ima neka pridružena oboljenja smešta u nekovid sistem.

Novi Pazar: Za 24 sata preminulo pet osoba

Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

“Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija”, kazao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

“Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period”, poručio je Ðerlek.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More