Davud iz Sjenice spasao iz vode trogodišnjaka u Nemačkoj: Puls nije imao, srce mu nije kucalo (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/Davud Mesic
225

Sjeničanin Davud Mesić (66), koji godinama živi i radi u Nemačkoj, prošle nedelje je sigurne smrti spasao dečaka (3) koji je upao u reku kod hidroelektrane i tako postao heroj gradića Burgaua na jugu Nemačke.

Mesić je ispričao da je sa svojim šefom čistio dve manje centrale kada je primetio najpre dečje papuče i igračke.

– Otišli smo u Burgau, u kome se nalaze dve manje centrale, kako bismo ih pregledali i očistili. Došao sam do rešetke i ugledao papučice i nekoliko igračaka, ali ne i dete, jer je ono bilo u mutnoj vodi, na metar i po dubine – priča hrabri Mesić i dodaje:

– Kada je šef uključio hidraulično čišćenje, izvirilo je nešto što je izgledalo kao lutka, pa je on ugasio mašinu i metlom gurnuo telo. U tom momentu smo videli ručicu, pa sam kleknuo i izvukao detence na platformu.


Šef je rekao da je dete mrtvo, puls nije imalo, srce mu nije kucalo, a oči su mu bile potpuno zatvorene i modre. Bilo je hladno kao led. Kako navodi naš sagovornik, odlučio je da sam reanimira mališana.

– Masirao sam mu srce i davao veštačko disanje puna dva minuta. Odjednom je oživeo! Otvorio je okice, pogledao me i vrisnuo. Ubrzo je stigao i helikopter sa policijom i Hitnom pomoći, pa sam im predao dečaka – priča Sjeničanin i dodaje da su lekari kasnije pitali da li mu je prvu pomoć pružila stručna osoba, lekar.

– Obradovao sam se kada su mu rekli da je mališan dobro i da nema ozbiljnije zdravstvene posledice. Meni je trebalo nekoliko dana da se posle svega smirim i dođem sebi – kaže Mesić, o čijem su herojskom podvigu pisali i nemački mediji.

On naglašava da su mu roditelji dečaka zahvalni što mu je spasao život.

– U kontaktu sam s porodicom deteta. Rekli su mi da se ono dobro oseća, a roditelji su još uvek u šoku i pod stresom. Oni su mi, naravno, zahvalili – kaže sagovornik.

Kako su nemački mediji preneli, istragom je utvrđeno da je četvorogodišnjak upao u reku Mindel dok se igrao na obali. Očevici nesreće su pozvali policiju, a mališan se pukom srećom zaustavio trideset metara dalje, u hidroelektrani, koju je baš tada čistio Davud Mesić. Nemačka policija u zvaničnom saopštenju istakla je da mališan život duguje Mesiću i njegovom šefu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More