“Božija ruka me dovela nazad u Berlin”: Srbinu, koji je spasao devojčicu od otmice, uručen srebrnjak sa likom Karađorđa!

Foto: printscreen/ Facebook Bild news
435

U hramu Vaskrsenja Hristova u Berlinu odata je počast Zoranu Živkoviću, koji je slavljen kao heroj u Nemačkoj, pošto je spasao dvogodišnju devojčicu od otmice, prenosi Tanjug.

Protojerej stavrofor Dragan Sekulić je Živkoviću čestitao na hrabrosti i kao poklone, kako prenose frankfurtske “Vesti”, uručio mu srebrnjak sa likom Karađorđa i knjigu “Ohridski prolog” Svetog Nikolaja Žičkog.

Srebrnjak je izradio sveštenik Vojislav Bilbija iz Roterdama povodom 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Otac Dragan je naglasio da Zoran gestom odvažnosti nije samo spasao devojčicu, već dao ohrabrenje i motivaciju da tako reaguju svi koji se nađu u sličnoj situaciji.

Zoranu Živkoviću, u međuvremenu, stigla je i čestitka ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Zehofera.

“Naši pravi junaci” Nemačka bruji o heroju Zoranu koji je sprečio otmicu devojčice iz parka

“Prijatno me iznenadilo da čestitke stižu sa tako visokog mesta. Međutim, čestitke i pokloni koje mi je danas uručio otac Dragan u ime naše Crkve i pohvale i podrška okupljenih vernika, daleko su mi značajniji i srcu bliži. Divno je bilo sa drobim ljudima podeliti radost spasavanja jednog mladog života”, kazao je Živković za “Vesti”.

On je istakao da ga je “Božija ruka” posle obilaska manastira u Srbiji dovela nazad u Berlin da se u pravom trenutku nađe toj maloj devojčici.

Zoran sprečio otmicu devojčice u Nemačkoj i postao heroj (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More