Austrija: U ovoj pokrajini ponovo uvedena obaveza nošenja maski, evo i gde i koja su sve pravila

(AP Photo/Ronald Zak)
2,047

Austrijska pokrajina Gornja Austrija, koja je već nedelju dana žarište zaraze korona virusom, danas je ponovo uvela opštu obavezu nošenja maski.

Predsednik pokrajine Tomas Štelcer istakao je, na konferenciji za štampu, da obaveza nošenja maski u javnim ustanovama Gornje Austrije stupa na snagu već od danas.

U prodavnicama, tržnim centrima, lokalima koja nude uslužnu delatnost klijenti, kao i zaposleni moraju nositi masku i poštovati obavezu držanja distance od najmanje jednog metra.

U gastronomiji gosti moraju ponovo na putu do stola nositi masku, a za jednim stolom može da sedi do deset lica.

Osoblje ugostiteljskih objekata moraće ponovo da nose maske.

Pod vedri nebom mora da se drži odstojanje, a gde to nije moguće moraće da se nose maske.

Ministar zdravlja Austrije Rudi Anšober podržava odluku pokrajine Gornje Austrije da, posle regionalnog izbijanja žarišta, uvede ponovo obavezu nošenja maski.

„Regionalni klasteri i žarišta zahtevaju snažan regionalni odgovor. Tamo gde se pojavljuju žarišta treba ciljano delovati odgovarajućim merama. Zato podržavam odluku Gornje Austrije da ponovo uvede obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima“, naglasio je on.

Anšober je rekao da su vlasti u stanju da prepoznaju lokalne klastere i lanac zaraze, te da to omogućava ciljano, lokalno delovanje protiv virusa i njegogov širenja na šire prostore.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More