Evropska komisija se oglasila povodom protesta u Beogradu

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
1,776

Evropska komisija pozvala je, povodom protesta koji su se noćas dogodili u Beogradu, na poštovanje odluka vlasti o merama za borbu protiv kovida-19, ali i poštovanje ljudskih prava i sloboda.

„Zaštita zdravlja ljudi mora da bude na prvom mestu, a na vlasti je da odluči koje mere su neophodne kako bi se rešavalo pitanje kovid-19 rizika“, rečeno je u Evropskoj komisiji za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga o demonstracijma u Beogradu i reakciji policije, u Briselu ukazuju i na činjenicu da restriktivne mere koje se uvode u cilju smanjenja zaraze kovid 19 ne smeju da imaju disproporcionalni uticaj na ljudska prava i slobode.

„To podrazumeva i pravo na mirne proteste što je osnovno pravo u demokratskim društvima. Istovremeno, javni red mora biti garantovan“, poruka je Komsije.

U Evropskoj komisji povodom noćašnjih napada demonstranata na Skupštinu Srbije zaključuju da se nepovredivost demokratskih institucija se uvek mora poštovati i sačuvati.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More