Tadija Miletić jedan od pet stipendista Mensa Internacional

77

Tadija Miletić, dramatug i reditelj i dugogodišnji saradnik Madlenianuma izbaran je kao član Mense Srbije za jednog od pet ovogodišnjih stipendista Fondacije Mensa Internacional, a u velikoj konkurenciji prijava poslatih iz 58 zemalja sveta, saopštili su iz teatra Madlenianum.

Odluku je doneo međunarodni žiri koji su činili predsednici nacionalnih Mensa udruženja širom sveta.

Reč je o stipendiji koja se dodeljuje za ostvarene rezultate u dosadašnjem radu, kao i podrška dovršetku doktorskih studija. Tadija Miletić je na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Nakon završenih studija odseka za klavir, solo pevanje i muzičku teoriju u Muzičkoj školi “Stanković”, Miletić je diplomirao dramaturgiju u klasi Siniše Kovačevića na Akademiji umetnosti u Beogradu, a nakon toga i master studije režije u klasi Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je na doktorskim studijama pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Radi u Operi i teatru Madlenianum od 2007. godine, a od 2019. i kao docent i rukovodilac dramskog departmana na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu.

U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadesetak uspešnih mladih umetnika osniva organizaciju “Kulturni element”, sa kojom je do sada imao skoro stotinu kulturnih i humanitarnih aktivnosti.

Aktivno drži operska i literarna predavanja i seminare širom zemlje.

Stručno se usavršavao u Monaku u Operi Monte Karlo i u Nagoji u Japanu.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More