“Svima koji misle da će da pregaze Srbiju…”, Vučić ima poruku za “one spolja”

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
1,323

Beograd – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nikome, ni u zemlji, ni van zemlje, neće dozvoliti da bilo ko ugrozi mir i stabilnost države.

“Razumem političke frustracije onih koji nisu ušli u parlament, koji svaku smrt doživljavaju kao šansu za svoj politički život, na to imate pravo, ali nemate pravo da ugrožavate policajce, upadate u državne organe, jer Srbija neće dozvoliti da ugroze mir i stabilnost, nećemo to dozvoliti nikome ni iznutra ni spolja”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je dodao da je to njegova poruka “onima spolja” koji misle da država Srbija ne zna sa koliko su prstiju bili umešani u proteste ispred Skupštine Srbije.

Kaže da je sinoć naneta ogromna materijalna šteta i šteta ugledu Srbije.

“Važan je bio samo jedan cilj – naneti štetu ugledu Srbije i napraviti težak uvod i pod većim opterećenjem da delegacija putuje u Brisel i Pariz, da ne možemo da budemo snažni koliko smo mogli u tim razgovorima i pregovorima”, rekao je Vučić.

On je rekao da se pokazalo da je bio u pravu kada je govorio o pritiscima spolja.

“Najsmešnije je da pogledate kako neki tobož liberalni mediji iz regiona i neki koji su antisrpski nastrojeni i traže jedino priznaje od nas, hvale Ljotićevce, staju na stranu onih koji su upadali u skupštinu, a traže da ne bude razgovora o Kosovu, da pobijemo mitrante, ukinemo 5G mrežu koju nemamo i proglasimo Galileja za ludaka jer misle da je zemlja ravna ploča. To im ne smeta, jer je bio važan samo cilj naneti štetu ugledu Srbije”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će policija biti u stanju da zaštiti državu od političkog ekstremizma, desničarskih grupa, profašističkih, navodeći da je jučerašnje ponašanje policije bilo iznuđeno, prvi put u osam godina, jer nije bilo načina da se zaustave osobe koje su koritile kamenice, praćke, noževe, boksere, molotovljeve koktele za uništavanje policijskih vozila

“Oni nisu govorili o koroni, već izdaji, migrantima, 5G mreži, zemlji kao ravnoj ploči i nisu prvi put napravili taj incident već su ga najavljivali i ranije i dočekali su priliku da to urade”, kazao je.

Nasilje neće proći, mir i stabilnost ćemo očuvati, a u Parizu i Briselu borićemo se za Kosovo i Metohiju i za Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je pozvao građane na disciplinu i odgovornost, kako bi se sačuvalo zdravlje, a pre svega najstarijih građana, kako bi se sačuvale bolnice i pomoglo zdravstvenim radnicima.

“Videćete koliko sam u pravu za političke proteste, jer verovatno neće biti policijskog časa, ali ih to neće sprečiti, jer su uvek bili motivisani političkim namerama, kad nemaju podršku građana…”, rekao je Vučić.

Predsednik je obećao da će se u Parizu i Briselu boriti za našu zemlju, te dodao da građani ne moraju da brinu što će biti odsutan, jer nikakvo nasilje neće biti tolerisano.

“Svi koji su učestvovali u spaljivanju automobila, povređivanju policajaca, biće strogo kažnjeni, u skladu sa zakonom. Nikakve milosti neće biti. Jednom moraju svi da se nauče redu i poštovanju zakona. Kompromisa sa nasiljem huliganima neće biti”, poručio je Vučić.

Kako je dodao, za političke kompromise i razgovore, uvek je spreman, ali ako ima racia i ako je smisleno.

“A, ja ništa racionalno nisam čuo, osim da je zemlja četvrtasta, da migrante treba da pobijemo i da sam izdao nešto što nisam. A, to je bilo jedino što sam mogao da čujem sinoć”, rekao je Vučić.

On se zahvalio pripadnicima policije, vojske, koji obavljaju posao svuda po zemlji, kao i našim zdravstvenim radnicima, “čudotvorcima”, vernim i marljivim ljudima.

“A, svima koji misle da će spolja da pregaze Srbiju – Srbija je tvrd orah, mnogo trvđi nego što mislite, da biste mogli da je srušite. Srbija ne samo da će preživeti, već će biti još snažnija i uspešnija. Ekonomski nećete moći da je slomite, kako ste mislili i kako ste ranije, posle 2000. godine uspevali da učinite”, zaključio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će pojedini političari iz Hrvatske i drugih zemalja podržati bilo koga, bez obzira na njihove stavove, ukoliko na taj način mogu da pokušaju da napakoste Srbiji i njemu.

Upitan za reakcije političara iz Hrvatske na jučerašnji protest, posebno bivše premijerke Jadranke Kosor, koja je rekla da će tražiti izbacivanje SNS iz EPP, što nije tražila za CDU kada je nemačka policija reagovala na proteste u toj zemlji, Vučić je rekao da oni znaju da je policija u svim zemljama Evrope reagovale po deset puta oštrije.

Kako kaže, sinoć je srpska policija čekala, ćutala i trpela, a odgovorila tek kada su demonstranti zauzeli objekat i kad su ih pogodile mnoge kamenice.

“Oni to sve znaju, ali meni je interesantno kako se pronađu da podrže one najgore, koji se ne libe da kažu da su i Hitlerovi simpatizeri, kao neka od ovih lica koja su upadala u parlament i njih će da podrže… samo da bi napakostili Vučiću i Srbiji”, rekao je Vučić.

On kaže da je dovoljno pročitati Iva Davora Štira koji je pre nekoliko godina rekao da za Hrvatsku nastaju problemi sa Vučićem i da će morati drugačije da se ponaša prema Srbiji, jer je zemlja jača.

“Mogu da dođu najgori, da rade šta žele, samo je važno da se nešto uradi protiv nas. Neka oni rade svoj posao, uključuju, isključuju koga hoće, mene zanima šta mogu da uradim za svoju zemlju”, rekao je Vučić.

On je naveo da gadosti koje je pročitao u hrvatskim medijima pokazuju kolika je zainteresovanost, koordiniranost u akcijama i napadima na našu zemlju.

“Ja sam zadovoljan što u Srbiji nema takvog odgovora”, rekao je Vučić.

On kaže da je dovoljno pogledati šta pišu izvestilac za Prištinu u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon ili Florijan Biber, koji, kako kaže Vučić, hvali Srđana Noga i objašnjava da je to zbog korone.

“Pa, hoće li sad kad nema policijskog časa da umiri Srđana Noga ili nekog, neće, jer nije korona bila u pitanju, već politički interesi i spoljno politički interesi za slabljenje Srbije”, kazao je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More