Vesić povodom izjave vladike Grigorija: Kad je on uzimao pare ne sećam se da je gradio bolnice!

Foto; printscreen/ Youtube
3,375

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas kao pretnju smrću odgovor vladike Grigorija na njegove tvrdnje da je upravo vladika inspirator protesta u Beogradu.

Vesić je istovremeno izneo tvrdnju da je pravi organizator protesta koji se održavaju na ulicama Beograda Mlađan Ðorđević, koji je, kako je rekao, “inspirator svog zla” koje se poslednjih godina desilo na političkoj sceni Srbije.

“To je guru Dragana Ðilasa i bivši savetnik Borisa Tadića. Pitajte Tadića šta misli o njemu, reći će vam deset puta gore stvari od mene. To je čovek koji je povezan sa najekstremnijim ruskim političkim krugovima koje su i protiv Putina i tvorac ideologije da se na silu preuzme vlast u Srbiji”, rekao je Vesić.

Ponovio je svoje tvrdnje da Mlađan Ðorđević stoji iza ovih protesta i dodao da je objavljen snimak u kome se, kako tvrdi, vidi kako on komanduje demonstrantima.

Kad je reč o vladici Grigoriju, on je, kako su preneli pojedini mediji, rekao:

“Ono što sam sinoć gledao je bilo tužno. Osetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki iole inteligentan čovek može da primeti. A sad bih mogao da se našalim sa zamenikom gradonačelnika – da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave”.

Tu izjavu Vesić ipak vidi kao pretnju smrću i kaže da je vladika Grigorije omiljen Ðilasov vladika, koji će, kako navodi, ostati upamćen u istoriji kao čovek koji je pre dva dana rekao da ne treba da se daju pare za Hram Svetog Save.

“To kaže svešteno lice. Kad je on uzimao pare od Vlade Srbije i vlade Republike Srpske, kad je u Trebinju bio vladika, ne sećam se da je pravio bolnice, već je pravio vinarije, hotele – sve što ima veze sa privredom, samo da nema veze sa onim što treba ljudima”, rekao je Vesić na konferenciji u Starom dvoru, odgovarajući na pitanja novinara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More