Detaljnije proveravanje putnika na prelazima pri ulasku u Srbiju, pod posebnim nadzorom sumnjivi slučajevi

Foto: Tanjug/ AP Photo/Giannis Papanikos
363

Od nedavno putnici koji ulaze u Srbiju detaljnije se proveravaju i na drumskim prelazima, a ne samo na aerodromima, kako je bilo do sada.

Ministarstvu zdravlja danas je stigla najava da će u određeno vreme granični prelaz Horgoš preći osoba koja je u Mađarskoj evidentirana kao kovid pozitivna, prenosi b92.

Sličnu informaciju dobiće sanitarna inspekcija ovog ministarstva od grčkih vlasti, onoga dana kada se naši putnici koji su na Halkidikiju, Eviji i drugim turističkim mestima bili pozitivni na kovid test budu vraćali kući.

Kako se navodi, o svim putnici koji imaju simptome ili su zaraženi, a ulaze u našu zemlju, mora se znati sve i oni su pod stalnom kontrolom, bez obzira na to da li su naši ili strani državljani.

Ti putnici se potom smeštaju u adekvatnu zdravstvenu insistuciju i prema njima se preduzimaju sve mere propisane protokolom.

Takođe, ističe se i da je povećan nadzor na svim granicama, a svi sumnjivi odmah se šalju na Institut za javno zdravlje gde im se uzimaju anamnestički podaci, podaci o tome koliko su dugo bili van zemlje, gde su tačno bili i da li su imali kontakte sa obolelima.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More