Deca iz Srbije i dijaspore pesmom “Strujno kolo” obeležila dan rođenja Nikole Tesle (VIDEO)

Youtube printscreen Mala moćna muzika
631

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije obeležilo je Nacionalni dan nauke 10. jul, ustanovljen povodom dana rođenja Nikole Tesle, objavljivanjem spota za pesmu “Strujno kolo”, autora Leontine Vukomanović i Nebojše Romčevića.

U snimanju numere učestvovala su deca iz Srpske škole “Nikola Tesla” sa Nijagarinih vodopada, dečji hor “Sveti Sava” i deca iz folklornog društva “Morava” iz Klivlenda, dok su Srbiju predstavili mališani iz hora “Čarolija”. Umrežavanjem naše dece iz dijaspore sa onom u matici, započet je projekat “Deca Srbiji”, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pišu Novosti.rs.

Kadrovi spota jasno pokazuju koliko su deca srpskog porekla iz Amerike i Kanade ponosna na svoju tradiciju i kulturu, kao i na velikog naučnika Nikolu Teslu. Ceo projekat je nastao zahvaljujući internet komunikaciji dirigenata i nastavnika, dok je širom sveta, usled pandemije virusa korona, zaustavljeno druženje i zajedničko muziciranje.

Srpska deca u dijaspori, kako se ističe, žele da očuvaju vezu sa vršnjacima u svojoj matičnoj zemlji, negujući novu i zanimljivu muzičku građu zasnovanu na kvalitetnim dečjim sadržajima.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More