Međusobne tužbe: Vladika Grigorije i Goran Vesić presavili tabak

Foto: prionscreen/youtube/ Tanjug/ Dragan Kujundžić
977

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izneo je u proteklih nekoliko dana niz neistina i kleveta na račun vladike Grigorija, uključujući i to da mu je pretio ubistvom. Zbog svega izrečenog vladika je odlučio da podnese tužbu protiv Vesića.

Gostujući na Jutarnjem programu TV Pink, zamenik gradonačelnika Beograda je nekoliko puta optužio episkopa diseldorfskog i cele Nemačke da mu je pretio ubistvom, te da je vladika opasan čovek, „ali da ga se on ne plaši“.

“Ja Mladena Durića, poznatijeg kao Grigorije, vrlo dobro poznajem. On je povezan sa raznim ljudima sa one strane zakona. Njegove izjave zavise od supstanci koje u tom trenutku koristi”, rekao je, između ostalog, Vesić.

On je prethodno optužio vladiku da je inspirator protesta koji se nekoliko noći održavaju u Beogradu. Nakon te njegove izjave, vladika mu je u šaljivom tonu odgovorio – „da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave“.

Grigorije je, gostujući prekjuče u Novom danu na N1 na tu izjavu dodao, takođe kroz šalu, da to znači da kada bi on predvodio proteste, vlast bi se promenila pa bi Vesić onda prešao na njegovu stranu, „kao što je i u prošlosti uvek bio uz stranu koja je na vlasti“. Međutim, zamenika gradonačelnika to nije sprečilo da u svom maniru nastavi sa iznošenjem kleveta i neosnovanih optužbi na račun episkopa.
Vladimir Gajić, advokat vladike Grigorija, potvrdio je za Danas da je vladika odlučio da podnese građansku tužbu protiv Gorana Vesića, jer ipak ne može da pređe preko ovolike količine kleveta i uvreda koje je u poslednjih nekoliko dana izneo Vesić.

“Vesić optužuje vladiku Grigorija da ima nameru da ga ubije, da je povezan sa kriminalcima i da je uživalac droge. Mislim da nikada, čak ni u vreme staljinizma nije na ovako ogavan način jedan građanin govorio ovako o nekom srpskom episkopu. Goran Vesić je jedna mizerna ljudska pojava. On je postao personifikacija bahatosti, prostakluka i nekulture ove vlasti. Njen najgori predstavnik”, ističe Gajić.

Prema njegovim rečima, „kao i svaki konvertit ili janjičar“, Vesić je zapravo gori od onih koje predstavlja.

“Mogao bih da zaključim da njegove uvrede i laži koje iznosi o vladici Grigoriju deli i predsednik Vučić, koji ne podnosi prezir koji ugledni ljudi imaju prema njemu. Tužićemo Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda vladike Grigorija. To su osobine sa kojima Vesić nikada u životu nije imao blizak kontakt”, zaključuje Gajić.
U svojim poslednjim istupima, zamenik gradonačelnika Beograda je i Mlađana Đorđevića, člana Predsedništva Skupštine naroda Evroazije, takođe optužio da je inspirator protesta. On je rekao i da je Ðorđević „mozak nasilja“ koje se događa na srpskoj političkoj sceni, „eksponent“ ruskih političkih snaga koje prezire predsednik Rusije Vladimir Putin i jedan od najzaslužnijih za nezavisnost Crne Gore.
Đorđević kaže za naš list da bi bio zabrinut da ga neko poput Vesića hvali.

“Napadi sa strane spodobe od Vesića mogu samo da me raduju jer bi za mene poražavajuće bilo da me čovek koji je Beogradu naneo više štete nego sva bombardovanja kroz istoriju hvali. Ja nisam organizator protesta, već je to Aleksandar Vučić, a ovoj vlasti se dogodio narod koji ne može više da trpi njihove laži, poniženja, uvrede, lopovluke i izdaju. Ovo je početak kraja nenarodnog diktatorskog režima i nikakvi inscenirani neredi neće uplašiti mlade ljude da sudbinu Srbije uzmu u svoje ruke”, istakao je Đorđević poručivši da veruje da stiže oslobođenje.

Vesić presavija tabak

„Advokatska kancelarija Aleksić sa saradnicima podneće u ime zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića krivičnu prijavu tužilaštvu protiv episkopa diseldorfskog i cele Nemačke Grigorija zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju“, objavio je danas Vesić na svom profilu na Fejsbuku.

Prijava će biti podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom teksta u današnjem izdanju lista Danas, pod nazivom „Vesić tvrdi da mu Grigorije preti ubistvom“.


Vesić je naveo i da će preko diplomatskog „konzularnog predstavništva SR Nemačke u Beogradu obavestiti nadležno nemačko državno tužilaštvo u Diseldorfu o osnovima sumnje protiv vladike Grigorija sa svetovnim imenom Mladen Durić“.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More