“Potrebne su nam strože granične kontrole”! U Austriji ponovo više od 100 novozaraženih!

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
2,413

BEČ – U Austriji je, u poslednja 24 sata, zabeleženo ponovo više od 100 novozaraženih, tačno 114.

Kao i ranijih dana glavno žarište je pokrajina Gornja Austrija sa 53 nove zaraze, a zatim sledi Beč sa 38.

Od devet pokrajina samo Forarlberg nije imao novozaražene.

U Austriji trenutno ima 1.135 aktivno obolelih od kojih je 83 hospitalizovano, za šest više nego juče.

Na odeljenjima za intenzivnu negu smešteno je 10 pacijenata, za jedan više nego juče.

Broj umrlih povećan je za dve osobe, čime je dostigao 708.

U poslednja 24 sata izvršeno je 5.031 testiranje.

Od početka epidemije u Austriji, krajem februara, pozitivno na korona virus testirano je 18.797, od kojih je 16.952 izlečeno.

U Gornjoj Austriji, koja je trenutno žarište korona virusa u Austriji, sve je više slučajeva da su građani “doneli” koronu sa odmora na Zapadnom Balkanu.

U opštinama Perg i Mauthauzenu 15 slučaja nove zaraze korona virusom dovodi se u vezu sa povratkom sa odmora na Zapadnom Balkanu, zbog čega je predsednik pokrajine Tomas Štelcer zatražio strože granične kontrole.

“Potrebne su nam strože granične kontrole kako virus ne bi doneli u zemlju. Samo u protekle dve nedelje su povratnici sa odmora doneli koronu u Gornju Austriju”, objasnio je on.

Tako je 10 slučaja vezano za boravak na Kosovu, devet u Srbiji, sedam u Bosni, po pet u Rumuniji i Hrvatskoj, po dva u Madkedoniji i Turskoj, a po jedna osoba je donela koronu iz Francuske, Nemačke, Crne Gore, Avganistana i Italije.

Što se opštine Perg tiče jedan bračni par doneo je koronu nakon odmora na Zapadnom Balkanu i potom je muškarac zarazio pet kolega u fabrici farbe u Pergu, a njegova supruga koja radi u obdaništu zarazila je petoro dece u Mauthauzenu.

“Radimo na utvrđivanju kontakata tog para i samo u tom slučaju smo sproveli 143 testiranja”, istakao je predsednik opštine Perg Verner Krajsel.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More