U Srbiji 287 novih slučajeva koronavirusa, preminulo 11 ljudi

Printscreen RTS.RS
187

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 287 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 4.050 testriranih uzoraka, objavljeno je na sajtu Covid-19.

Od poslednjeg preseka, od posledica kovida-19 umrlo je još 11 ljudi.

U Srbiji je trenutno aktivan 4.091 slučaj, a na respiratoru su 144 pacijenta.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Srbiji porastao je na 18.360, a preminule su ukupno 393 osobe.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 491.428 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Procenat smrtnosti je 2,14 odsto.

Čačak: Hospitalizovano 140, osam na respiratoru, preminulo dvoje

ČAČAK, 12. jula (Tanjug) – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku, hospitalizovano je 140 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru, a nažalost, dve osobe su preminule od posledica Covid 19, saopštio je čačanski Radni tim za praćenje širenja virusa korona.

U protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a preminule osobe su rođene 1942. i 1950. godine.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovan je jedan pacijent, a za poslednja 24 časa u čačanskoj kovid bolnici izvršeno je 66 pregleda.

Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je šest pacijenata.

S obzirom na veliki priliv pacijenata,sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, iz te zdravstvene ustanove apeluju da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u samoj bolnici.

Svi sa simptomima virusa korona, kako navode, mogu odraditi brze testove svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja.

PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje u Čačku.

Užički zavod: Još 20 obolelih u Zlatiborskom okrugu

UŽICE, 12. jula (Tanjug) – U Zlatiborskom okrugu od kovida-19 obolelo je još 20 osoba, pokazuju rezultati testova urađeni prethodnih dana, saopštio je sinoć užički Zavod za javno zdravlje.

Požega je zabeležila devet novoobolelih, Nova Varoš pet, Sjenica četiri, a Užice i Priboj po jednog, tako da Zlatiborski okrug od početka epidemije ima 892 zaraženih.

Najveći broj zaraženih ima Užice, 380, od kojih je preminulo troje usled posledica bolesti.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je juče Tanjugu da su kapaciteti u užičkoj Opštoj bolnici popunjeni i da je poslata molba Republičkom kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja da se formira i poljska bolnica.

Za sada, kako kaže, dobijen je odgovor da će se raditi na proširenju kapaciteta u Specijalnoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru, koja je u kovid režimu i u kojoj je svih 37 mesta već popunjeno.

Petković je naveo i da se za ceo Zlatiborski okrug očekuju rezultati za više od 500 testova.

Od posledica infekcije kovidom-19 život je izgubilo 27 ljudi sa područja tog okruga.

Povećava se broj pacijenata u KC Vojvodine, neophodan novi kovid centar

BEOGRAD, 12. jula (Tanjug) – U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 219 pacijenata od korona virusa, a kako se taj broj povećava u tom KC prinuđeni su da proširuju kapacitete i otvore četvrti kovid centar na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

Od ukupnog broja zbrinutih kod 17 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

U KCV se hospitalizuju pacijenti sa teškim formama bolesti i sve težim opštim stanjem, navodi se u saopštenju.

Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

„U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru“, poručuju iz KC Vojvodine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More