Grk objavio poruku na srpskom i zadobio simpatije: “Braćo Srbi, oba naša bratska naroda prošla su mnogo teža vremena”

Pixabay
3,814

Zatvaranje granica za državljane Srbije, podjednako je teško palo i nama i Grcima, o čemu svedoče reči podrške i ohrabrenja, koje se neizmenično upućuju sa obe strane, a posebno su se izdvojile reči Dimitrosa Barbarikosa, koji je naveo da u ovim teškim trenucima, moramo da budemo jaki, staloženi i obazrivi jedni prema drugima.

Dimitrosovoa objava na Fejsbuk grupi “Live from Greece” zadobila je veliku pažnju kako naših državljana, tako i Grka koji se nalaze unutar ove grupe. A, kako i ne bi, kada je na topao, ljudski način objasnio da je u ovom trenutku nedostajanje grčkih plaža, u našem, i Beograda, u njegovom slučaju, nešto totalno minorno u odnosu na zdravlje i bezbednost nas i naših bližnjih, prenosi Blic.rs.

Status vam prenosimo u celosti:

“Dragi moji Srbi.

Žao mi je što prvi put ove godine neću moći da vidim svoj omiljeni Beograd, da vidim divan zalazak sunca sa Kalemegdana, napijem se rakija i pojedem pljeskavicu srećnu pre nego što zaspim.

Ali sve će se to u nekom trenutku završiti. I da bismo to završili, moramo pokazati odgovornost, posebno prema starijim roditeljima, prijateljima i onima koji imaju zdravstvenih problema.

Znam da je svima to teško. Ali sudeći po priči, oba naša bratska naroda prošla su mnogo teža vremena. Učinit ćemo to opet i uskoro ćemo zajedno jesti i piti rakiju ispred mora! Hrabrost i snaga svima. Od Grka koji voli vašu zemlju do svoje domovine.

Usput ja nemam hotel. nemam veze sa turističkom industrijom. Ja samo živim da je Srbija i moja porodica tokom 90-ih smeštala bosanskog Srbina koji smatram svojom sestrom. Ljubav svima”, stajalo je u njegovoj objavi koja je odmah po objavljivanju zadobila veliku pažnju i simpatiju svih onih koji imaju razumevanja za aktuelnu situaciju koja vlada na globalnom nivou.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More