“Vjeru brani srpska Podgorica”, patrijarhu Irineju na proslavi Petrovdana pevali o litijama (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
488

Topčiderska crkva Svetih apostola Petra i Pavla objavila je na svom Jutjub kanalu snimak sa proslave Petrovdana, na kojoj je učestvovao i patrijarh Irinej. Tokom proslave, peva se hit-pesma o odbrani svetinja u Crnoj Gori.

„Od ponosa i od sreće tekle su mi suze s lica kada viđeh kako vjeru brani srpska Podgorica“, „Nikšićani ko orovi raširili sura krila i svetinje srpske brane od Miraša i od Mila“, „Ust’o Šavnik, ust’o Žabljak, ustale su i Plužine, i Mojkovac i Kolašin brane obraz otadžbine“, neki su od stihova koje muzičari pevaju na uho patrijarhu.

U pesmi se, između ostalog, može čuti kako “vjeru brani srpska Podgorica”, dok Nikšićani “svetinje srpske brane od Miraša (raspop Miraš Dedeić) i od Mila (predsednik Crne Gore Milo Đukanović)”…

Stihovima se dalje navodi ko je sve ustao u Crnoj Gori u odbranu obraza i otadžbine.

Radi se o pesmi „Ustala je Crna Gora“ koju je napisao poznati crnogorski pesnik Slavko Perošević.

Zanimljivo je da je ovaj događaj nastao samo nekoliko dana pošto je srpski patrijarh Irinej rekao da nije vreme da se u srbiji održavaju litije.

Izvor Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More