Nemačka besplatno testira one koji se vraćaju sa odmora

(AP Photo/Anupam Nath)
510

Nemačka će ponuditi besplatne testove na korona virus ljudima koji se vraćaju sa odmora, u cilju sprečavanja novog talasa infekcija, saopštile su danas vlasti, pošto je ta država zabeležila najveći broj dnevnih slučajeva u poslednja dva meseca.

Putnici koji dolaze iz zemalja koje su označene kao visoko rizične moći će odmah da se testiraju, dok će oni koji dolaze iz drugih mesta moći da se testiraju u roku od tri dana, prenosi AP.

„Trenutne brojke o još jednom pokazuju da smo i dalje u sredini pandemije korone. A povećanje putovanja povećava rizik od vraćanja zaraze u Nemačku,“ rekao je ministar zdravlja Jens Span.

Broj novih potvrđenih slučajeva danas se naglo povećao na 815, pokazali su podaci Instituta Robert Koh (RKI) za zarazne bolesti, što je najveći broj od sredine maja.

Nemačka je označila 130 zemalja kao visoko rizične, uključujući Tursku, Egipat i SAD. U slučaju da ne žele da se testiraju, oni koji dolaze iz ovih zemalja idu u obavezni 14-dnevni karantin.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More