Naučnik Branko Rihtman iz BiH primio vakcinu sa Oksforda, govori kako se sad oseća (VIDEO)

Foto: printscreen/ VOA
156

U ispitivanju rane faze razvijanja vakcine protiv novog soja koronavirusa koja je razvijena na Univerzitetu Oksford među 1.077 učesnika dobrovoljac je bio i Bosanac Branko Rihtman, naučnik i mikrobiolog Univerziteta Warwick.

“Prvo sam se javio preko onlajn formulara na kom su tražili dobrovoljce za drugu fazu ispitivanja vakcine, i nakon nekoliko dana pozvali su me iz bolnice u kojoj se obavlja istraživanje. Tu su mi postavili nekoliko pitanja: koliko imam godina, zdravstveno stanje, čime se bavim, koliko često dolazim u kontakt s ljudima… te su me nakon nekoliko dana opet pozvali i rekli mi da su me prihvatili, ali da moram da dođem u bolnicu kako bi proverili da li imam antitela na kovid. Dakle, zanimalo ih je da li sam već bio izložen virusu (oni koji jesu, ne mogu da prime vakcinu, op.pr.), zatim su mi uzeli krv, uradili test, dobili negativne rezultate i pozvali me da primim vakcinu“, kaže Rihtman.


Objasnio je da je ta vakcina zapravo kao i svaka druga.

Izvor Radiosarajevo.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More