Novo žarište u Austriji, svi zaraženi su u karantinu!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
4,349

BEČ – U Austriji se pojavilo novo žarište, koje pogađa turiste u mestu Sankt Volfgang, gde je otkrivena zaraza korona virusom kod 44 osoba.

Svi zaraženi se nalaze u karantinu, a sprovodi se trasiranje kontakata.

Radi se o zaposlenima, to jest praktikantima u više hotela, i restorana u mestu koje je omiljeno kod mnogih Austrijanaca za odmor, posebno u godini kada nije moguće putovati na more.

Pretpostavlja se da su se praktikanti međusobno zarazili, ali je nejasno da li je do zaraze došlo u smeštaju, ili tokom slobodnog vremena, pošto su pojedini od njih posećivali noćne klubove “13er Haus” i “W3”, koji su zatvoreni zbog “ulaska” korone.

Od zaraze pogođeno je čak sedam hotela, dva noćna kluba i jedna picerija.

Inače i jedan zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije, koji je bio privatno u Sankt Volfgangu, testiran je pozitivno na korona virus.

Zbog njegovog oboljenja sprovedeno je testiranje njegovih kontakata, a među njima nije bio šef diplomatije, koji se, međutim, iz bezbednosnih razloga, ipak testirao.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More