ALARMANTNO! Francuska i Nemačka pred novim udarom korona virusa

foto Pixabay.com
597

Pored Španije, koja je zbog naglog porasta broja novih slučajeva COVID-19 ovih dana u središtu pažnje svetske javnosti, sa istim problemom suočavaju se i Francuska i Nemačka.

Drugi dan za redom, broj novozaraženih u Francuskoj juče je premašio 1.000 ljudi, koliko je približno dnevno iznosio u vreme kada su u maju u toj zemlji ublažene stroge restriktivne mere uvedene zbog pandemije COVID-19, navodi BBC.

Premijer Žan Kasteks najavio je da će putnici koji se vraćaju iz bilo koje od 16 država svrstanih među visoko rizične zemlje kada je reč o opasnosti od zaraze biti testirani odmah po pristizanju u Francusku, ali je istakao da iz ekonomskih razloga želi da izbegne povratak na potpuni karantin.

Vlasti u Francuskoj – u kojoj je novim korona virusom do sada zaraženo više od 217.000 ljudi, a broj preminulih od COVID-19 ukupno iznosi oko 30.000 – stanovništvu su preporučile da ne putuju u španski region Katalonija, koji beleži značajan porast broja zaraženih.

U Nemačkoj, broj novozaraženih u petak je dostigao 815, što je najveći dnevni porast u toj zemlji od sredine maja, dok je juče bio takođe visok – 781.

Kako prenosi BBC, nemački ministar zdravlja Jens Špan najavio je da bi vlada mogla uvesti obavezno testiranje za putnike koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja, kao što su SAD, Brazil i Turska.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More