Poskupela cena smeštaja u Srbiji: Za odmor na “srpski način” potreban debeo novčanik! (FOTO)

Traži se krevet više...

foto:Pixabay
152

Zbog nemogućnosti odlaska van zemlje na letovanja, građani su se opredelili za istraživanje Srbije. Cene smeštaja su zbog toga eskalirale, a slobodni termini za rezervacije su, za većinu smeštaja, tek u septembru.

NOVA OGRANIČENJA? Srbija razmatra uvođenje karantina za putnike iz inostranstva

Za beg iz grada, makar na kratko, građani su spremni da izdvoje velike količine novca. Potražnja za smeštajem je toliko velika, da duple, negde čak i trostruke cene, nisu sprečile turiste da popune kapacitete seoskih domaćinstava i vikendica.

Ove tvrdnje potvrđuje i izjava vlasnika smeštaja u Novom Sadu.

“Sto posto su otišle cene, čak i jače. Ako je recimo bila kuća, dan bio pedeset – šezdeset evra, sad je to već po trista – četiristo evra. To je generalno tako, sa bazenom kuća”, rekao je Njegoš Radović, vlasnik smeštaja u Novom Sadu.

Radović je dodao da je i do mesec dana unapred je sve rezervisano, i to ne u samo u Novom Sadu.

“Recimo odvojite za Grčku 500 – 600 evra, ovde se to potroši za jedan dan”, rekao je Radović.

foto: Printscreen YouTube

Turistički vodič agencije koja se isključivo bavi promovisanjem domaćeg turizma, Marjan Dragić, ima drugačije iskustvo sa cenama, pogotovo u Guči, u gradu čije su cene smeštaja šokirale javnost.

On navodi da cene uopšte nisu toliko visoke u odnosu na prethodne godine i da se u Guči, tačnije Dragačevu, u ovom trenutku može naći smeštaj za po osobi za nekih dve do tri hiljade dinara najviše, sa sve uključenim doručkom.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More