Globalni protest srpske dijaspore za demokratiju! Od Osla, preko Njujorka do Londona i Praga (FOTO+VIDEO)

foto:Printscreen Video
159

Građani Srbije koji žive u dijaspori organizovali su u više svetskih gradova globalni protest za demokratiju, slobodu, ljudska prava i živote u Srbiji.

Protesti su organizovani u Oslu, Cirihu, Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Kao simbol protesta, organizatori su odabrali ključ, koji bi trebalo da simbolizuje oslobađanje Srbije od svakog vida represije.

U pozivu na protest državljanima Srbije u dijaspori, objavljenom na društvenim mrežama, incijativa “Democracy 4 Serbia” navodi da podržava nezavisnu lekarsku inicijativu “Ujedinjeni protiv kovida”.

Oni takođe protestuju zbog stalne zloupotrebe vlasti, nevalidnih izbora, nepostojanja slobode govora, policijske brutalnosti, a traže i oslobađanje političkih zatvorenika. Još fotografija i video snimaka protesta Srba širom sveta, možete pogledati na Fejsbuk stranici Democracy4Serbia.

 

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More