Građani Austrije se osećaju bezbedno u svojoj zemlji, a ove stvari ih sada najviše zabrinjavaju

Foto: Pixabay Domeckopol
194

Čak 97 odsto stanovnika Austrije oseća se bezbedno u Austriji – 71 odsto jako bezbedno a 25 odsto sigurno, pokazuje istraživanje javnog mnjenja čije je rezultate danas predstavio ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Osećaj bezbednosti je između decembra 2019. i juna 2020. ponovo porastao, kazao je Nehamer, dodajući da su građani ponašanje policije u korona virus krizi ocenili kao primereno.

Poređenja radi, 2018. je oko 92 odsto tvrdilo da se oseća bezbedno u Austriji, a 2019. oko 94 odsto.

Austrijance najviše zabrinjavaju ekonomska kriza i inflacija, za koje 31,3 odsto smatraju da predstavljaju veliku pretnju, a dodatnih 13,1 u njima vide pretnju.

Moguće smanjenje penzija i nemogućnost isplate penzija jedna trećina vidi kao pretnju, a jedna četvrtina strepi od smanjenja socijalnih usluga i smanjenja blagostanja, a od rastuće nezavisnosti plaši se 21,4 odsto.

Na pitanje o poverenju u policiju, 42,9 odsto je kazalo da u potpunosti ima poverenje, daljih 47,6 da pretežno ima poverenje, a samo 7,5 odsto da nema poverenje.

Što se mera austrijske vlade u korona virus krizi tiče, 55 odsto smatra da su bile primerene situaciji, a 30,4 odsto da nisu bile primere, dok 14,2 smatra da su bile preterane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More