Priznanje Srpskoj zajednici za organizaciju Teslinog dana u Nijagari (FOTO)

Youtube printscreen Mala moćna muzika
160

Član kanadskog parlameta Toni Baldineli dodelio je priznanje Srpskoj zajednici u Nijagari za organizaciju 10. Dana Nikole Tesle.

Priznanje je primio koordinator manifestacije Borislav Živković.

Srpska škola „Nikola Tesla“ zajedno sa kanadskim Teslinim tehničkim muzejom i Nacionalnim parkom Nijagarini vodopadi u ovom kanadskom gradu svake godine 10. jula, povodom Teslinog rođendana, organizuje Dan Nikole Tesle.

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ!Нијагара Фолс, Канада11. Август 2020. год.Поводом десетогодишњице обележавања манифестације „Дан…

Gepostet von Српска Школа am Dienstag, 11. August 2020

Kako je sopšteno iz Srpske škole „Nikola Tesla“, član kanadskog parlamenta Toni Baldineli je pohvalio organizaciju manifestacije i obećao podršku u narednim obeležavanjima dana ovog velilikog naučnika.

Zahvaljujući inicijativama Srpske zajednice u Nijagari i Kanadi, ali i uz podršku loklanih kanadskih vlasti u Nijagari se svake godine kod spomenika Nikoli Tesli održava Teslin dan, a 10. jul je u zvaničnom kalendaru ovoga grada.

Od prošle godine centralni trg koji obuhvata plato iznad vodopada do stare hidroelektrane nosi naziv Trg Nikole Tesle. U planu je da se deo ove hidroelektrane sa početka 20. veka, koja je primenila tesline patente, uredi u Kanadski muzej Nikole Tesle.

Deca iz Srbije i dijaspore pesmom “Strujno kolo” obeležila dan rođenja Nikole Tesle (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More