EU neće skoro da otvara granice: “Priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni neke odluke nisu realne, već odraz naših želja”

260

Priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni odluke o prelasku granica nisu realne, već se čini da su pre odraz naših želja.

Tako je situaciju objasnio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, gostujući na RTS-u. On je ocenio da pravila za prelazak preko granice i odluke koje države o tome donose “ne da imaju veze sa diplomatijom, nego se nažalost na diplomatiju svode”.

I medicina i politika učestvuju podjednako, smatra.

“Sigurno da bi epidemiološka situacija trebalo da bude osnovni kriterijum. Međutim, ima i drugih primera, evo na primer ono što se dešavalo sa Crnom Gorom je imalo dosta političkih primesa, jer Crna Gora je mogla i ranije da donese ovu odluku”, rekao je Dačić.

U naredne dve nedelje ne bi trebalo da očekujemo revidiranje otvaranja granica, smatra Dačić.

“To je negde tek kraj avgusta. Tako da priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni neke odluke nisu realne, već su možda odraz naših želja”, istakao je, dodavši da oni tek od sledeće nedelje rade, tako da bi naredno revidiranje liste zemalja moglo da usledi krajem avgusta.

To znači, kako je dodao, da nema nagoveštaja da će se nešto promeniti u pozitivnijem smeru od strane Bugarske i Grčke.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More