15 vekova SRPSKE ISTORIJE u 15 minuta! Ovako je Srbija izgledala u vreme raznih vladara! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
569

Poduhvat da se srpska istorija sa čak 15 vekova prikaže u trajanju od svega 15 minuta zvuči gotovo nemoguć. Međutim, Youtube kanal “Serbian Mapping” objavio je rad u saradnji sa Davidom Blagićem koji predstavlja animaciju cele (internacionalno prihvaćene) zabeležene srpske istorije od 631. godine pa sve do danas, počevši sa dinastijom Svevladovića.

Кako se navodi u opisu ovog videa koji je privukao pažnju kako Srba, tako i zaljubljenika u istoriju iz čitavog sveta, značajniji događaji iz svake godine su ukratko spomenuti u “Events” delu ovog videa, dok su veliki i uticajni događaji opisani detaljnije (Toplički ustanak, Prvi i drugi svetski rat, NATO bombardovanje itd.), piše “Serbiantimes.info”.

Takođe, autori mole gledaoce za razumevanje što se tiče pojedinih informacija i brojki žrtava koje su često diskutabilne zbog neslaganja pojedinih strana konflikta, kako bi imali na umu da se razlikuju od izvora do izvora.

Кorišćena literatura i istorijski izvori su navedeni ispod u deskripciji klipa, od kojih se izdvajaju: “De Administrando Imperio” Кonstantina Porfirogenita, “Letopis Popa Dukljanina”, “Кraljevstvo Slovena” Mavra Orbina, Larusova “Opšta enciklopedija” i autori dvadesetog veka poput Stanoja Stanojevića, Radeta Mihaljčića, Vladimira Ćorovića, Кrste Dragovića…

Uživajte u tradicionalnoj srpskoj muzici dok gledate kako se karta naše zemlje menjala tokom 15 vekova

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More