Tradicionalna nagrada Saveza Srba u Rumuniji, priznanje pesnikinji Zlati Kocić (FOTO, VIDEO)

Pixabay
88

Kao i svake godine, Savez Srba u Rumuniji dodelio je Veliku bazjašku povelju za 2020. godinu, tradicionalno priznanje za književnost i jedno od najznačajnih književnih priznanja dijaspore, ove godine pesnikinji Zlati Kocić, navodi se u saopštenju organizacije Savez Srba u Rumuniji.

Ovogodišnje, 27. izdanje manifestacije, svedeno je zbog epidemije korona virusa na svega jedan dan, a organizatori su predvideli video obraćanje pesnika iz Srbije, Nemačke, Austrije, Francuske, Crne Gore, Republike Srpske i Rumunije.

Упоредо са Преображењем Господњим и преображењем природе, сваког 19. августа одржавају се традиционално Дани преображења…

Gepostet von Savez Srba u Rumuniji / Савез Срба у Румунији /Uniunea Sârbilor din România am Sonntag, 16. August 2020

“Na sam dan Preobraženja Gospodnjeg, u sredu,19. avgusta, u manastiru Bazjaš, zadužbini Svetog Save biće održana liturgija i rezanje slavskog kolača, nakon čega će u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava u 13.00 biti održana Preobraženjska književna akademija u prisustvu Njegovog preosveštenstva vladike Lukijana, gospodina Vladana Tadića, generalnog konzula Republike Srbije u Temišvaru, predsednika Saveza Srba u Rumuniji gospodina Ognjana Krstića i nekoliko pesnika iz Rumunije. Na ovaj način Srbi u Rumuniji ne prekidaju jednu od svojih najznačajnijih kulturnih manifestija i daju svoj doprinos očuvanju srpskog kulturnog identiteta, vere, duhovnosti i srpskog jezika”, navodi se u saopštenju Saveza Srba u Rumuniji.

Gepostet von Savez Srba u Rumuniji / Савез Срба у Румунији /Uniunea Sârbilor din România am Donnerstag, 13. August 2020

Priznanje pesnikinji Zlati Kocić biće uručeno u Beogradu u Udruženju književnika Srbije, kada se za to budu stekli povoljni epidemiološki uslovi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More