Amerikanka sa Tare: Svaki dan je lep, i po kiši i po magli

Tereza Kraford/Foto/Printscreen/You Tube/RTS
313

Amerikanka Tereza Kraford živi u Mitrovcu na Tari sa suprugom Borisom i troje dece.

Tereza sa porodicom/Foto/Printscreen/You Tube/RTS

Tereza je bila 8 godina zvezda američke odbojkaške reprezentacije i članica odbojkaških timova u još sedam zemalja. Pre nekoliko godina je rešila da napusti karijeru i započne novi život sa porodicom na planini.
Tereza i Boris, koga je upoznala u Švajcarskoj, dok je radio u njenom timu kao kondicioni trener, došli su na Taru pre dve godine, gde su realizovali specifičan koncept “Retreat Tara” – povlačenje u prirodu” . Oni danas u svojoj kući primaju sve one koji žele da se povuku u mir i prepoznaju svoje želje i mogućnosti za neku promenu, ugledajući se upravo na Terezino iskustvo.

A razloga za život u selu na planini je mnogo. Tu deca nesmetano ispoljavaju svoju energiju.

Sinovi Ranko i Džekson imaju tek po neku igračku, jer ih sami prave dok se igraju u dvorištu na samom obodu šume ili u šetnji na poljani. Prednosti života na Tari ima mnogo, ali je svakako jedna od najvažnijih što Tereza koristi hranu iz prirode. Kada je vreme za ručak, odlazi u šumu da nabere koprivu. Tereza ovim rečima opisuje svoj život na Tari: “Svaki dan je lep i po kiši, i po magli”, prenosi RTS.

 

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More