Hrvatska objavila spisak turista iz Evrope koji su se zarazili na letovanju! Evo iz kojih zemalja najviše

Foto: Tanjug AP Photo/Luca Bruno
558

Hrvatska poslednjih dana ruši rekorde po broju novozaraženih zbog čega se našla na crvenoj listi mnogih zemalja, poput Nemačke, Austrije, Slovenije ili Velike Britanije, čiji su građani masovno došli na letovanje na jadransku obalu.

Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ) objavio je na svojim stranicama izveštaj i o importovanim slučajevima, kao i o zaraženim turistima, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Broj uvezenih slučajeva je narastao, naročito iz Bosne i Hercegovine (17), dok se u ostalim slučajevima radi o Kosovu, Austriji, Nemačkoj i SAD.

Na drugoj strani, najviše zaraženih turista se zarazilo u Makarskoj – 63 i to državljani Austrije, Nemačke i Slovenije. U Novalji na Pagu obolelo je devet Austrijanaca, jedan Britanac, 20 Nemaca, te četiri Italijana – ukupno 34 osobe kao i u Splitu.

U Splitu su zaražena dva državljana Austrije, 30 Britanaca, dva Nemca. U Vodicama je pomoć lekara potražilo 11 Austrijanaca, a u Tučepima njih četvoro. Nijedan turista iz Srbije nije zaražen u Hrvatskoj.

Interesantno je da se deo osoba koje su se vratile iz Bosne i Hercegovine zarazio na proslavama za blagdan Velike Gospe u tamošnjim svetištima, a i na fudbalskim terenima se u poslednje vreme beleži značajan broj obolelih među igračima manjih klubova.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More