Bajden i Tramp zaratili zbog Kosova! OvBitka koja će biti odlučujuća za ulazak u Belu kuću

Foto: Youtube Printscreen
264

Kosovsko pitanje poslužilo je dvojici bliskih saradnika aktuelnog i bivšeg predsednika Amerike, republikanca Donalda Trampa i demokrate Džoa Bajdena, da ukrste koplja na Tviteru u sklopu predizborne kampanje za sledećeg stanovnika Bele kuće.

Raspravu je, naime, pokrenuo nekadašnji Obamin specijalni pomoćnik za osoblje Saveta za nacionalnu bezbednost Ned Prajs, koji je preko te društvene mreže uputio poruku Grenelu, koji je Trampov specijalni izaslanik za pregovore Beograda i Prištine.

„Ričard Grenel se dosledno oglašavao po dve inicijative za vreme svog rada u administraciji: diplomatiji između Kosova i Srbije i globalnoj LBGT dekriminalizaciji. Prva je spektakularno propala, a druga je nešto o čemu mu njegova stranka neće dozvoliti da diskutuje“, napisao je Prajs.

„Pregovori Kosova i Srbije su sledeće nedelje u Beloj kući. Vaš tim je narod Srbije i Kosova ignorisao osam godina. Vaš trenutni kandidat Džo Bajden nazvao je gejeve bezbednosnim rizikom!“, napisao je Grenel.

Prajs je, inače, pre angažmana u Beloj kući za vreme Obaminog mandata, radio u CIA kao viši analitičar i portparol. Kao i Grenel, i on je vrlo aktivan na društvenim mrežama, samo na suprotnoj strani, jer podržava Džoa Bajdena, kandidata demokrata za predsednika SAD, kao i Kamalu Haris koju je Bajden imenovao kao kandidata za potpredsednicu Amerike. Veliki je kritičar Trampa i njegovih spoljnopolitičkih odluka, za koje tvrdi da, kako prenose „Novosti“, nisu povezane sa nacionalnim interesom SAD već sa Trampovim ličnim „političkim bogatstvom“.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More