Beogradu dostavljen”PAPIR O PRIZNANJU”, ovako TAČNO glasi tačka 10 na papiru koji su dali srpskoj delegaciji u Vašingtonu!

TANJUG/ INSTAGRAM/ BUDUCNOSTSRBIJEAV
95

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu uručen papir na kojem priznaje nezavisnost Kosova.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na sastanku u Beloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova, a da se na predsednika Vučića vrši ogroman pritisak.

-Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumeva međusobno priznanje-, rekao je Mali novinarima.

Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku reč naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas, rekao je ministar.

Mali je kazao da je bilo veoma malo ekonomskih tema.

-Tačka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak-, kazao je on.

Ranije u toku dana se špekulisalo o ovoj informaciji, međutim Siniša Mali je potvrdio ovu informaciju.

Kako se tvrdi sve je pripremljeno unapred i Albanci su sve znali šta će se dogoditi na početku sastanka.

Otkriveno kako tačno glasi tačka 10. na papiru koji su dali srpskoj delegaciji na sastanku u Vašingtonu.

Prema njoj se obe strane obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, restituciju svojine i imovine.

Takođe, radi se i o rešavanju statusa položaja pojedinaca bez rešenog državljanstva i dogovaraju se da otvore kancelarije zadužene za zaštitu građana i izveštavanje o manjinskim pravima na godišnjem nivou.

Tačka 10. u originalu glasi:

“Both parties commit to mutual recognition, and protection of ethnic minorities, restitution of propriety, resolving of the status of stateless individuals, and agree to open offices in charge of protecting and reporting annually on minority rights.”

A u prevodu:

“Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, restituciju svojstva, rešavanje statusa pojedinaca sa državnog nivoa i dogovaraju se da otvore kancelarije zadužene za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More