Savet bezbednosti SAD progovorio srpski: “Veličina čoveka ne meri se veličinom stolice, već veličinom hrabrosti”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci
48

Američki Savet za nacionalnu bezbednost objavio je u ponedeljak uveče da “aplaudira hrabrosti” predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posle poruke portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove u kojoj je njegovu fotografiju iz Bele kuće uporedila sa scenom iz filma “Niske strasti” i policijskim ispitivanjem.

NSC je na svom Tviter nalogu izdvojio jednu rečenicu iz izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina koju je prenela agencija Beta, i uz komentar “ispravno rečeno” dodao da “aplaudira hrabrosti” predsednika Vučića, uz haštagove “Srbija” i “Rusija”.

“Veličina čoveka ne meri se ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda”, glasi citat Vulinove izjave koji je NSC preneo na srpskom jeziku.


Zaharova je u subotu uveče na Fejsbuku objavila fotografiju Vučića u Ovalnom kabinetu Bele kuće, dok sedi na stolici ispred velikog radnog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, a ispod toga i sliku iz poznate scene filma “Niske strasti” u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji. Kasnije se izvinila.

Vučić je rekao da Zaharova tom porukom “najviše govori o sebi”, uz komentar da “primitivizam i prostakluk koji je pokazala” govore o njoj, ali i “o onima koji su je tu postavili”.

On je danas izjavio da Beograd i Moskva nisu ni u kakvom sukobu i da je komentar Zaharove na Fejsbuku bio “samo jedan nepristojan post”.

Fotografija Vučića u Ovalnom kabinetu koju je Zaharova uporedila sa scenom iz filma “Niske strasti” nastala je tokom pregovora Srbije i Kosova o normalizaciji ekonomskih odnosa uz posredstvo SAD. Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući potpisali svako svoj primerak dokumenta nazvanog “Ekonomska normalizacija”. Dokumenti se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More