Srbija do Ludijane! Poezija bez granica srpske novinarke i književnice!

Foto:Naši u svetu
200

Srpska književnica, humanitarka i novinarka Božica Velousis koja je novinarsko iskustvo stekla u informativnoj redakciji Radio-televizije Srbije, u okviru kulturnog prezentovanja i očuvanja savremene poezije koju izvesno vreme piše i prevodi na mnoge strane jezike, nedavno je predstavljala Republiku Srbiju na još jednom virtuelnom festivalu u Ludijani, gradu na severozapadu Indije, koja književnošću povezuje eminetne autore iz mnogih država sveta.

Književnica Velousis kaže za portal Naši u svetu da je čitav festival podsećao na evrovizijsku rapsodiju iako je koncepcijski bila video konferencija.

-Voditelj je predstavljao kompletnom najavom svakog od uključenih umetnika i proslavljenih pesnika, dok su se na malim ekranima smenjivale njihove fotografije i reprezentativni montirani prilozi, kaže Božica.

Srpska autorka je poželela dobro veče na maternjem i engleskom jeziku, a potom je recitovala stihove iz jedne od svojih aktuelnih zbirki pesama.

Ogromnu zahvalnost duguje gospođi Dr Sushminderjeet Kaur koja je njene stihove poezije prepoznala za ovaj online festival kao i gospodinu dr Jernailu Ananad Chairmanu sa kojim je takođe nedavno ostvarila nesvakidašnju saradnju.

Tim povodom, na Međunarodnim pesničkim susretima koje je organizovalo odeljenje za engleski jezik na koledžu Gujranwala Guru Nanak Khalsa Univerziteta Ludijana, Božici Velousis je dodeljen značajan sertifikat zahvalnosti za unapređenje internacionalnog pesničkog uticaja pomenutog koledža u Indiji a kao jedinoj gošći književnici iz srpske prestonice koja je učestvovala na festivalu svetske savremene poezije.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More