Konkurs za najbolji dečji rad o Mocartovom muzeju

Foto: David Bohmann
43

Muzej „Mocartova kuća“ u Beču raspisao je konkurs pod nazivom „Ceo jedan muzej za Mocarta“ za decu do 12 godina. Deca su pozvana da na kreativan način predstave svoju viziju Mocartovog muzeja. Najbolji rad će biti štampan kao božićna čestitka koju će „Mocartova kuća“ poslati širom sveta.

„Mocartova kuća“ u Beču, u ulici Domgase 5, gde je Mocart nekada živeo, pretvorena je u muzej posvećen ovom muzičkom geniju. Tema ovogodišnjeg konkursa je sam muzej. Dečji radovi treba da daju odgovore na pitanja: Kako bi izgledala zgrada muzeja, kada bi deca mogla da je izgrade? Kako bi izložba bila postavljena i šta bi bilo izloženo?

Mozarthaus Vienna

Na deci je da odluče da li će da crtaju, slikaju, lepe, seckaju, oblikuju, da li će da rade samostalno ili će svoju kreativnost da ispolje kroz timski rad. Žiri će izabrati najbolje radove, a pobednike čekaju zanimljive nagrade kao što su radionice ili pokloni sa različitim artiklima posvećeni Mocartu. Rok za predaju radova je 6. novembar 2020. godina, a može se konkurisati poštom ili elektronskim putem na adresu muzeja:

Mozarthaus Vienna Errichtungs- und Betriebs GmbH
Domgasse 5, 1010 Wien
info@mozarthausvienna.at

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More