“U oktobru pucamo iz svog raspoloživog oruđa i oružja, ponosan sam na Vojsku Srbije” (FOTO)

TANJUG / INSTAGRAM / BUDUCNOSTSRBIJEAV
41

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održava se danas u kasarni “General Jovan Mišković” na Banjici. Svečanosti prisustvuje i predseednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ove godine promocija novih potporučnika Vojske Srbije, zbog situacije sa koronavirusom održava se u krugu Vojne akademije umesto ispred Skupstine Srbije kako je to bilo prethodnih godina.

Vojska Srbije čuvaće i štititi vojnu neutralnost Srbije, ali ne na papiru, već stvarnu vojnu neutralnost, poručio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vučić je, na promociji najmlađih oficira VS, istakao da Srbija mora da ima jaku vojsku u svetu nesigurnosti, izazova, nepredivdivosti.

TANJUG / INSTAGRAM / BUDUCNOSTSRBIJEAV

“Univerzitet odbrane nas i je i ove godine obradovao sjajnim klasama. To čini već 170 godina. Republika Srbija i svi njeni građani su ponosni na svoju vojsku. Iako su naši oficiri pokazali koliko njihovo znanje i obrazovanje znači naoj nauci, tek od skoro im je ta zasluga priznata. Dragi kadeti, ja ću da vam kažem nekoliko reči koje  nisu napisane. Pokušali smo da podignemo ugled vojske a za to ste vi najzaslužniji. U današnjem svetu nesigurnosti i izazova, Srbija mora da ima jaku vojsku. Vojska Srbije čuvaće i štititi vojnu neutralnost svoje zemlje. Nije naš i vaš posao da radimo za nekog drugog već za svoju zemlju. Imaćete raznih ponuda, a vi morate da znate da za vas postoji jedna jedina strana i jedna jedina država, a to je Srbija. Gledaćemo da se zajedno izborimo sa različitim pritiscima. Vas molim da nikada ne pokleknete i da odvratite svakog agresora. Mi nikome nećemo da pretimo i sarađivaćemo sa svima. Želimo da budemo svoji na svome. Zato ćemo ljubomorno da čuvamo svoju neutralnost. Poboljšavaćemo standard vojnika. Srbija će morati da brine o sebi, mi ne možemo da očekujemo da će neko drugi da se bori u naše ime ukoliko nas neko napadne. Vi ste ti koji ćete svojom snagom i energijom to garantujete. Beskrajno se zahvaljujem vašim roditeljima, odgajili su velike junake. Čestitam vam veliki uspeh. Živela Vojska Srbije, živela Srbija.”

TANJUG / INSTAGRAM / BUDUCNOSTSRBIJEAV

“Nije posao vaš i naš da radimo za bilo koga drugog, osim za svoju zemlju”, istakao je predsednik i ukazao da će biti mnogo poziva, “sa svih strana, dobronamernih i nedobronamernih”, koji će hteti da nas svrstaju na neku drugu stranu, govoreći da je to najbolje za Srbiju.

“Za nas postoji samo jedna jedina strana, otadžbina Srbija”, poručio je Vučić.

TANJUG / INSTAGRAM / BUDUCNOSTSRBIJEAV

“Vi ste ovde da u miru čuvate interese našse zemlje. Ako neko pokuša na bilo koji načim agresiju na našu zemlju, to nikada neće biti uspešno, jer mi imamo vas”, poručio je Vučić pripadnicima VS.

Takođe, naglašava da ćemo čuvati naša prijateljstva i gledati da se izborimo sa svim pritiscima sa kojima jedna relativno mala zemlja mora da se izbori.

“Ali, vas molim da nikada ne pokleknete i da svojom snagom i odlučnošću, znanjem i verom u svoju otadžbinu odvratite svakog agresora na našu teritoriju”, naglasio je Vučić i poručio da ćemo odvratiti svakog ko se drzne da to uradi Srbiji.

TANJUG / INSTAGRAM / BUDUCNOSTSRBIJEAV

“Sve smo naoružali, a uskoro, u oktobru, moći ćete da vidite kompletno funkcionisanje našeg ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde ćemo da pucamo iz svog raspoloživog oruđa i oružja, što će biti jedinstven događaj i do sada neviđen na teritoriji nađe zemlje”, rekao je Vučić.

Dodaje da Srbija nikog neće da ugrožava i da će sarađivati sa svima, koliko je to danas moguće, pošto ponovo u svetu vlada doktrina – ako niste sa nama onda ste protiv nas.


Predsednik Srbije ističe da ćemo ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas priznanja najboljima među najmlađim oficirima Vojske Srbije, koji danas dobijaju svoje prve činove.

Pištolje sa posvetom, predsednik je uručio najboljima u rangu, potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Anđeli Bigojević i Mladenu Živkoviću sa Vojne akademije i Haži Miodragu Mladenoviću sa VMA.

 

View this post on Instagram

 

“Republika Srbija i svi njeni građani ponosni su na svoju vojsku. Vojska Srbije jedna je od najvažnijih institucija naše države u koju građani imaju ogromno poverenje. Srbija je ponosna na sistem vojnog školstva. Dragi kadeti, u današnjem svetu nesigurnosti, izazova, Srbija mora da ima jaku vojsku, koja će sa ponosom, odvažnošću i smelošću da štiti Republiku Srbiju. Vojska Srbije čuvaće i štitiće vojnu neutralnost Srbije. Morate da znate da za sve nas i za sve vas postoji samo jedna i jedina otadžbina Srbija. Vas molim da nikada ne pokleknete, da svojom snagom i odlučnošću, znanjem i verom u svoju otadžbinu, odvratite svakog potencijalnog agresora i čuvate mir. Beskrajno sam zahvalan i vašim roditeljima što su odgajili takve junake i junakinje!” – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, dodelio je najuspešnijima pištolj sa posvetom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


Prvi u rangu potporučnik Ognjen Zlatić rekao da su srećni što su imali priliku i privilegiju da stiču obrazovanje na Vojnoj akademiji, ali i da završetak školovanja za njih predstavlja novi početak.

“Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede, kao ponosni oficiri Vojske Srbije”, rekao je Zlatić.

Potpukovnik Srđan Duman pročitao je ukaz predsednika Republike o proizvođenju u čin potporučnika kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More