Kurc UPOZORIO: “Početak drugog talasa. Broj novozaraženih raste iz dana u dan, posebno dramatičan razvoj u Beču

(AP Photo/Ronald Zak)
6,668

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc upozorio je građane na dramatičnu situaciju u vezi epidemiološke situacije i procenjuje da će zemlja biti suočena uskoro sa 1.000 novozaraženih dnevno.

Korona u Austriji ne posustaje! Još 463 novozaraženih, u Beču najdramatičnije!

„Ovo sa čim smo suočeni je početak drugog talasa. Broj novozaraženih raste iz dana u dan“, istakao je on u pisanoj izjavi agenciji APA.

Stanovništvu je poručio da se pridržavaju svih mera.

„Još pre dve nedelje imali smo oko 350 novozaraženih dnevno, a juče čak više od 850. Posebno dramatičan je razvoj u Beču, gde imamo oko 50 odsto svih novoobolelih u Austriji. Uskoro ćemo preći broj od 1.000 novozaraženih dnevno“, naglasio je on.

“Shvatite situaciju ozbiljno”: Austrija uvodi OVE NOVE MERE protiv korone, evo kad stupaju na snagu!

Kurc je zamolio građane da smanje socijalne kontakte, nose maske i drže distancu na svim mestima.

I pored pogoršanja epidemiološke situacije, kancelar ostaje pri svojoj izjavi sa kraja avgusta da se „nazire svetlost na kraju tunela“ i da će iduće leto ponovo biti normalno.

„Međutim biće za sve nas teška jesen i zima. Zato sada moramo svi istom disciplinom kao na prleće da zajedno savladamo naredne mesece“, poručio je Kurc.

Kako izgleda putovanje od Srbije do Austrije, ovo su procedure na prelazima

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More