Za nedelju dana 90 đaka zaraženo koronom u Austriji

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
81

Nedelju dana od početka nove školske godine na istoku Austrije – Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu, od ukupno oko 456.000 đaka, 90 je pozitivno na korona virus.

U slučaju pozitivnog testiranja jednog đaka ceo razred se šalje u karantin, a potom se kod kuće testiraju ostali đaci, ali moraju 10 dana ostati u karantinu i u slučaju negativnog rezultata.

Samo u Beču registrovano je, od početka školske godine, 70 oboljenja od korona virusa, a među pogođenima je 55 đaka, šest nastavnika i devet administrativnih radnika u školi.

U Donjoj Austriji su, u protekla sedam dana, na 32 od 1.158 škola i 1.058 obdaništa preduzete korona mere od strane nadležnih vlasti na osnovu pozitivno testiranih đaka ili uposlenih, saopštila je pokrajinski sekretar za obrazovanje Kristiane Tešl-Hofmajster.

Prema njenim podacima, 31 đak, dva mališana u obdaništima i 10 pedagoga je do sada pozitivno testirano.

U pokrajini Burgenland su do sada zabeležna svega dva slučaja oboljenja od korone u obrazovnim institucijama, a radi se o jednoj vaspitačici u jednom obdaništu i jednom đaku.

Ðaci su se, kako ističe Ministarstvo obrazovanja Austrije, zarazili u privatnom okruženju i za sada nema ni jednog školskog klastera.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More