Kuglaški spektakl na Trgu, Amerikanci oduševljeni Beogradom i priznali šta su probali uprkos zabarani supruge

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC
39

Veliki atletski spektakl u bacanju kugle “Dobaci do 22”, u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, biće održan danas na Trgu republike, uz učešće dvojice najboljih takmičara današnjice – Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Krauzer je olimpijski šampion iz Rija, Kovač svetski prvak iz Dohe prošle godine, obojica su u sjajnoj formi i prema najavama nije nemoguće da u Beogradu “napadnu” svetski rekord Rendija Barnsa (23,12) iz 1990. godine.

Na mitingu je trebalo da nastupi i najbolji srpski kuglaš Asmir Kolašinac, ali je odustao iz jednostavnog razloga što nakon “preležane korone” još nije spreman da bude na istom nivou sa najboljima na svetu.

– Poremetila me je korona, nisam još uhvatio ritam treninga, brzo se umorim, pa sam odlučio da se ne takmičim. Ovi momci su trenutno dva-tri metra ispred mene, najbolji su na svetu i zaista verujem da ima šanse da bace svetski rekord – rekao je Kolašinac.

Krauzer je istakao da je prvi put u Beogradu i da je srećan što može da se takmiči.

– Stvarno je prelep grad, ljudi su vrlo ljubazni, probali smo lokalnu hranu i stvarno je bilo zanimljivo. Obišli smo i Trg i srećan sam što ćemo moći da prikažemo ljudima ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022.godine – rekao je Krauzer.

Kovač je posebno naglasio činjenicu da će se takmičenje održati na Trgu republike.

– Takmičenje na gradskom trgu, na neobičnom mestu za nas je dodatni izazov. Radujem se – istakao je on i priznao da je, uprkos zabrani supruge, probao ćevape i da su izuzetno ukusni.

Kovač se osvrnuo na svoju izjavu datu posle Dohe kada je rekao da mu je supruga zabranila da jede sendviče, otud i pitanje srposkih novinara da li je u Beogradu uspeo da proba neke lokalne sendviče.

– Moja supruga je ovde takođe i moram da pazim šta pričam (smeh), bili smo na lokalnoj hrani, ali jeli smo ćevape, sviđa mi se hrana zaista… Mi moramo da jedemo da budemo veliki i zato nam je hrana jako ukusna.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More