Nemačka najavljuje oštrije mere, upozorenje na “fudbalski Išgl”

Foto: Tanjug/ Bernd Thissen/Pool via AP
76

Premijer nemačke pokrajine Bavarske Markus Seder založio se danas za proširenje obaveze nošenja maski na sva javna mesta i pred utakmicu Bajerna upozorio na “fudbalski Išgl”.

“Smatram da treba uvesti obavezu nošenja maski na svim javnim mestima gde nije moguće ili gde se ne želi držati distanca”, rekao je on u obraćanju medijima.

Seder je kazao da je broj novozaraženih previsok i da su problem privatne manifestacije, kao i okupljanja na javnim mestima.

“Savetujem na oprez, ali ne sme doći do panike. Proširenje obaveze nošenja maski, smanjenje privatnih proslava su strategija za borbu protiv širenja virusa”, rekao je on.

Seder je ukazao da je proteklog vikenda video zastrašjuće slike proslava u Minhenu i da zbog toga zahteva od građana razum i shvatanje ozbiljnosti situacije.

Najavio je usvajanje određenih mera na sutrašnjoj sednici vlade Bavarske.

Takođe je kritikovao održavanje Superkup utakmice u Budimpešti, gde će se sastati Bajern Minhen i FC Sevilja.

“Ne želim ”fudbalski Išgl”. Visoki broj novozaraženih u Mađarskoj me brine. Više desetina hiljada navijača ima dozvolu da prati utakmicu na stadionu, a tako i navijači iz Minhena”, izrazio je zabrinutost prvi čovek Bavarske.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More