Ambasador Srbije u Austriji: Motivisati što veći broj austrijskih državljana poreklom iz Srbije da izađu izbore

Foto: www.vienna.mfa.gov.rs
106

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić razgovarao je s predsednikom odborničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) u 22. bečkoj opštini Zoranom Ilićem o mogućnostima za unapređenje nacionalnog, socijalnog i ekonomskog položaja građana Srbije koji žive i rade u Austriji.

Rodić je naglasio da je potrebno motivisati što veći broj austrijskih državljana poreklom iz Srbije da izađu na predstojeće pokrajinske i lokalne izbore 11. oktobra u Beču da glasaju po sopstveno nahođenju.

On je u razgovoru istakao i razvijene i dobre odnose Austrije i Srbije, kao i dugogodišnje lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

U tok kontekstu, ambasador Rodić i Ilić su se složili da je potrebno odnose Srbije i Austrije dalje unapređivati u smeru poboljšanja statusa državljana Srbije u Austriji i razvoja ekonomske saradnje i ulaganja Austrije u Srbiji.

Ilić je kandidat narodnjaka na idućim pokrajinskim i lokalnim izborima u Beču, zakazanim za 11. oktobar.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More