Pandemija tek počinje, ne bismo izdržali novi talas, ne igrajte se! Novi šok nemačkog epidemiologa

Foto: Youtube/Printscreen
268

Kristijan Drosten, vodeći nemački epidemiolog, u svom govoru na Svetskom zdravstvenom skupu u Berlinu upozorio je na prerano slavlje nemačkog uspeha u koronakrizi.

“Kako bismo nadvladali situaciju, u sledećim mesecima moramo promeniti neke stvari. Pandemija će zapravo tek sada početi. I u Nemačkoj”, izjavio je Drosten te dodatno naglasio da koronavirus nije znanstveni fenomen, nego prirodna katastrofa.

“Ne mislim da je Nemačka spremna za idućih nekoliko meseci s koronavirusom“, rekao je Drosten Der Spiegelu.

Pooštrene mere u Minhenu
Minhen je od juče značajno pooštrio mere protiv koronavirusa. U ugostiteljskim objektima i javnim prostorima dozvoljeno je okupljanje samo pet osoba ili članova dvaju domaćinstava. Privatne proslave u zatvorenom smeju imati do 25 gostiju, a do 50 na otvorenom.

Na nekim javnim površinama u Minhenu je obavezno i nošenje zaštitnih maski, a riječ je mahom o popularnim mjestima okupljanja u glavnom gradu Bavarske – Marienplatzu, Sendlingen Strasse i sličnim lokacijama.

Strože mere trebale bi trajati svega sedam dana.

 

 

Izvor Index.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More