“Borio se da ne udari u kuće”, “Kad sam stigao kolima sve je gorelo”: Očevici stravičnog pada aviona u ataru sela u Srbiji (FOTO)

Mali Zvornik/Brasina, 25. septembra 2020. - Na mestu nesrece u selu Brasina, izmedju Malog Zvornika i Banje Koviljace, su vatrogasna i policijska kola, dok mesto nesrece nadlecu vojni i policijski helikopter. Prema nezvanicnim informacijama sa lica mesta, od dva pilota jedan se katapultirao i u toku je potraga za njim. Rec je o nepristupacnom, sumovitom terenu. FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an
55

Čuo sam jak zvuk i izleteo iz kuće, video sam da avion leti nisko i osetio jak dim koji je bio baš veliki kada je avion pao – kaže za “Blic” očevidac stravičnog pada aviona koji se dogodilo jutros u ataru selu Brasina kod Malog Zvornika.

Pre samog pada čula se jaka zaglušujuća buka, a od aviona koji se srušio jutros prilikom izvršenja redovnog letačkog zadatka, ostao je samo deo olupine, piše Blic.rs.

Velikog gustog dima je bilo na sve strane, u jednom trenuku je bilo i vatre, ali je vatrogasna služba odmah reagovala.

Na mestu nesrece u selu Brasina, izmedju Malog Zvornika i Banje Koviljace, su vatrogasna i policijska kola, dok mesto nesrece nadlecu vojni i policijski helikopter  FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC

– Kad se nisko spustio avion osetio sam jak dim i kada sam na lice mesta stigao kolima sve je gorelo, vatrogasci su odmah stigli i ugasili vatru – rekao je očevidac Stanoje Grujić.

Na mestu nesrece u selu Brasina, izmedju Malog Zvornika i Banje Koviljace, su vatrogasna i policijska kola, dok mesto nesrece nadlecu vojni i policijski helikopter. FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/

Prema svedočenju druge meštanke avion umalo nije udario u kuću, a kako kaže “eksplozija je bila nemoguća”.

– Leteo je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića i pao je u potok. Nas troje je to gledalo! Izbegao je kuće, ja sam jaukala, celo selo sazvala, da pomognemo, decu da spasemo, eksplozija je bila nemoguća, udario je u malinjak. Borio se da ne udari u kuće, Meni je malo krov okrznuo – kaže meštanka.

Srušio se avion kod Loznice, upao u dvorište meštanina (VIDEO)

Zbrinuta jedna osoba sa opekotinama usled pada avion

LOZNICA, 25. septembra (Tanjug) – Opšta bolnica u Loznici primila je danas jednu osobu sa opekotinama zadobijenim usled pada aviona u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

U bolnici nisu mogli da preciziraju o kome je reč, ali je najverovatnije u pitanju meštanin.

Portparol Opšte bolnice u Loznici Dragana Mitrović kaže da je jedna osoba, starosti 59 godina, primljena nakon pada aviona na intenzivnu negu u svesnom stanju, sa opekotina na grudnom košu, glavi i rukama.

Za sada druge povrede nisu ustanovljene, dodala je Mitrović za Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama sa lica mesta, od dva pilota jedan se katapultirao i u toku je potraga za njim, a drugi je, prema medijima, poginuo, a Mitrović kaže da u toj ustanovi nemaju informacije o smrti jednog pilota.

Avion MiG 21 Vojske Srbije srušio se jutros oko 9 časova u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mediji prenose i da je povređen meštanin u čije je dvorište avion pao.

Na licu mesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć, a mesto nesreće nadleću vojni i policijski helikopter.

Upućene su i ekipe Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.

Izvor Blic.rs, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More