OBA PILOTA POGINULA! Nezapamćena tragedija u Srbiji, jedan od njih iz sela koje je nadletao

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC
66

Zoran Obradović, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu, potvrdio je da u selu Brasina, kod rudarskog naselja, srušio vojni avion.

Po njegovim rečima, bilo je reči da je pilot katapulirao, „ali je, sasvim izvesno, da su poginula oba pilota“.

Pilot Z.V, koji je upravljao avionom MIG 21, poginuo je kada se njegova letelica srušila u reonu Brasine, kod Malog Zvornika, potvrđeno je Tanjugu u porodici stradalog pilota.

Nesrećni pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadleteo svoje selo i porodičnu kuću.

Obradović kaže da je jedna osoba povređena.

Najpre su mediji preneli, pozivajući se na nezvanične informacije s mesta zbivanja, da se od dva pilota jedan katapultirao i da se za njim traga, dok je drugi pilot stradao.

Povređen je domaćin iz Brasine u čijoj blizini kuće se dogodila tragedija.

Podsećamo, vojni avion tipa MIG- 21 pao je oko 9 i 15 sati i reonu mesta Brasina, na oko jedan kilometar od granične linije sa BiH u dubini naše teritorije.

Na terenu je angažovana vatrogasna jedinica Mali Zvornik i Hitna pomoć.

Oko 09 i 45 sati Vatrogasna jedinica ugasila je požar na olupini, na krilu aviona se vidi oznaka 16185.

Pretragom terena u blizini mesta pada aviona pronađeni su na više mesta delovi ljudskog tela (najverovatnije pilota).

Avion je potpuno uništen.

Na mestu pada aviona povređen je Vitomira Taskovića. On ima lakše povrede odnosno opekotine po leđima i kolima Hitne pomoći je prevezen u MC Loznica.

Kako javlja RTS, u bolnicu je, odmah nakon nesreće, primljena jedna muška osoba, 1961. godište, sa opekotinama grudnog koša, glave i ruku. Osim toga, kako se navodi, ta osoba nema drugih povreda i svesna je. Radi se o meštaninu sela u čije dvorište se srušio avion.

Izvor Tanjug, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More